Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

8 tips για πιο εύκολη ιππική ζωή !

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω μερικά ιππικά tips που ανακάλυψα μόνη μου και κάποια που έμαθα από το ίντερνετ . Ελπίζω να σας βοηθήσουν !

1. Καθαρή σέλα όλο το χρόνο !
Βαρεθήκατε να βρίσκετε την σέλα σας σκονισμένη ή λερωμένη ;
Στο εξωτερικό υπάρχουν καλύμματα σέλας για τις σέλες αγγλικού τύπου, όχι όμως και στην Ελλάδα. Μία πολύ φθηνή λύση ,λοιπόν, είναι οι σακούλες για τα κλουβιά πουλιών . Μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα pet shop (και υπάρχουν και σε κάποια supermarket) και υπάρχουν σε ποικιλία μεγεθών και χρωμάτων , επομένως μπορείτε να διαλέξετε όποιο είναι καλύτερο για την σέλα σας. 

2. Κάλτσες στα άλογα ;
Αν σας τελείωσε το εντομοαπωθητικό σπρέι ακόμα και αν θέλετε να κάνετε οικονομία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαμβακερές κάλτσες στα πόδια του αλόγου σας (ή γυναικίες γκέττες ποδιών για το χειμώνα) για να μην το ενοχλούν οι μύγες και τα κουνούπια εκεί . Απλά κόβετε το μπροστά μέρος και τις περνάτε στα πόδια του ! Μπορείτε ακόμα να πάρετε χρωματιστές ή με μοτίβα και το άλογό σας να φαίνεται μοδάτο ;) Ακόμη , προστατεύουν από τις αλογόμυγες που γεννάνε αυγά πάνω στο τρίχωμα του αλόγου τα οποία αν το άλογο τα καταπιεί θα δημιουργηθούν σκουλήκια στο στομάχι και το έντερό του.
Εκτός αυτού , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτσι τις κάλτσες τους χειμωνιάτικους μήνες για να μην κρυώνουν τα πόδια του αλόγου αν βρίσκεται σε πολύ κρύο περιβάλλον , ή όταν βρέχει για να μην ακουμπάει λάσπη τα πόδια του και μετά όταν ξεραίνεται είναι δύσκολο να βγει. Απλά να θυμάστε οι κάλτσες να μην είναι πολύ σφιχτές και να τις αφαιρείται κατά τακτά διαστήματα. 



3. Ξοδεύετε πολλά λεφτά στις λιχουδιές του αλόγου σας ;
Δεν χρειάζεστε άλλο να μπαίνετε σε τέτοια έξοδα και στην τελική να ταΐζετε το άλογό σας κάτι που δεν ξέρετε στα σίγουρα τι περιέχει . Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε τις δικές σας λιχουδιές με αυτή τη συνταγή (κάντε κλικ εδώ για την συνταγή) . Το καλό είναι ότι δεν μπορείτε να αποτύχετε με τις συγκεκριμένες λιχουδιές (εκτός αν τις κάψετε xD)



4. Φτιάξτε το δικό σας λίπος οπλών !
Πανεύκολη συνταγή και πολύ αποτελεσματική που παράλληλα θα σας εξοικονομήσει χρήματα , γιατί όλοι ξέρουμε σε τι τιμές μπορούν να φτάσουν τα λιπαντικά οπλών ! (κάντε κλικ εδώ για το βίντεο)





5. Μην παιδεύεστε με μπερδεμένες χαίτες και ουρές !
Αν χρησιμοποιείτε χτένα για να χτενίσετε το άλογό σας είμαι σίγουρη πως σαν βγαίνει η ψυχή μέχρι να απαλλαχτείτε από τους κόμπους. Πολύ απλά , μπορείτε να αγοράσετε μια πλαστική βούρτσα μπάνιου αλόγων αν δεν έχετε ήδη (κάνουν γύρω στα 2-3 ευρώ) και να χρησιμοποιήσετε αυτήν για να ξεμπερδέψετε χαίτη και ουρά . Αρχίστε από κάτω προς τα πάνω σε χαίτη και ουρά και δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα ξεμπλέκονται χωρίς μεγάλη απώλεια πολύτιμων τριχών !

6. Τσουκνίδες σε χαίτη και ουρά
Η πλαστική βούρτσα που ανέφερα παραπάνω είναι επίσης εξαιρετική για την αφαίρεση τσουκνίδων από χαίτη και ουρά , και δεν χρειάζεται να κάθεστε με τις ώρες πάνω από το άλογό σας προσπαθώντας να τις αφαιρέσετε !


7. Υγρομάντηλα για όλες τις χρήσεις !
Όταν βρίσκεστε γύρω από τα άλογα τα υγρά μαντηλάκια ή μωρομάντηλα μπορούν πραγματικά να σας "σώσουν" τη ζωή και να σας γλυτώσουν πολύ χρόνο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το πρόσωπο ή τα χέρια σας , τη σέλα σας , τα ρούχα σας αν έχετε λερωθεί κτλ κτλ.





8. Και η ιπποκομία είναι δουλειά !
Αν έχετε να καθαρίσετε πολλά άλογα , θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο ή απλά θέλετε να προστατέψετε τα ρούχα σας από το να λερωθούν φορέστε μια ποδιά (κήπου) με τσέπες στις οποίες μπορείτε να βάλετε τα σύνεργα περιποίησης και να μην χρειάζεται να κάνετε δρομολόγια για να τα πάρετε από την τσάντα ή το κουτί που τα έχετε .





Μαριάννα Συραγοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου