Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Τα άλογα "διαβάζουν" τη γλώσσα του σώματος!

    

Σύμφωνα με έρευνες, τα άλογα μπορούν να ερμηνεύσουν τη γλώσσα του σώματος, τον τόνο της φωνής και τις εκφράσεις του προσώπου!

    Έρευνα του Πανεπιστημίου του Sussex έδειξε ότι
τα άλογα μπορούν να διαχωρίσουν την επιτακτική και υποτακτική στάση του ανθρώπινου σώματος (dominant-submissive posture), ακόμη κι όταν δε γνωρίζουν κάποιο άτομο. Φοιτητές Ψυχολογίας χρησιμοποίησαν 30 άλογα και 2 άτομα με διαφορετικές στάσεις σώματος, για να ερευνήσουν αν τα άλογα θα προτιμήσουν να πάνε στο άτομο με την επιτακτική ή το άτομο την υποτακτική στάση σώματος. Παρόλο που και τα δύο άτομα είχαν ταΐσει προηγουμένως τα άλογα, αυτά επέλεξαν να πάνε στο άτομο με την υποτακτική, πιο κλειστή στάση σώματος. 

    Μία έρευνα στην οποία συμμετείχε η Amy Smith, μέλος της ομάδας έρευνας Φωνητικής Επικοινωνίας και Αντίληψης των θηλαστικών του ίδιου Πανεπιστημίου, έδειξε ότι τα άλογα μπορούν να διαχωρίσουν τις θυμωμένες από τις χαρούμενες εκφράσεις των ανθρώπινων προσώπων. Ακόμη,  σύμφωνα με την Clara Wilson, μία τότε φοιτήτρια στο τμήμα Ψυχολογία του Sussex, ο λόγος που επέλεξαν να κάνουν αυτήν την έρευνα είναι επειδή συχνά οι εκπαιδευτές χρησιμοποιούν τις στάσεις του σώματος στην εκπαίδευση των αλόγων, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία αν τα άλογα μπορούν όντως να την ερμηνεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου