Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Το άλογό σας δεν χρειάζεται κουβέρτα !


Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τις κουβέρτες , δεν ξέρω αν θα λυθεί κάποτε , αλλά σίγουρα πρέπει . Δεν παρέχονται κουβέρτες στα άλογα που τις χρειάζονται και αυτά που δεν τις χρειάζονται φορτώνονται με αυτές συνέχεια. 
ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ
Τα άλογα έχουν 38 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία σώματος και τρίχωμα το οποίο αυξάνεται όταν το χρειάζονται , δηλαδή τον χειμώνα , και ελαττώνεται όταν πλέον τους είναι άχρηστο , δηλαδή από την άνοιξη ως τις αρχές του φθινοπώρου. Επειδή κρυώνουμε εμείς όταν έχει 10 βαθμούς έξω δεν σημαίνει ότι κρυώνουν και τα άλογα. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνει κουβέρτα σε άλογο μέσα σε στάβλο. Τα άλογα αν δεν κρυώνουν και μπει μια κουβέρτα επάνω τους αρχίζουν να ιδρώνουν , και δεν μπορούν να την ξεφορτωθούν. Η συνεχής εφίδρωση είναι σπατάλη συστατικών και ουσιών που χρειάζονται στο άλογο , εκτός του ότι το εξαντλεί και το αφυδατώνει. Κουβέρτες χρειάζονται σε περίπτωση παγετού , χιονιού , και γενικά αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή και το άλογο είναι εκτός στάβλου. Κουβέρτες βροχής καλό θα ήταν να χρησιμοποιούνταν αλλά είναι προαιρετικές . Εάν το άλογό σας μένει σε ανοιχτό χώρο να φροντίσετε πάντα να υπάρχει ένα μέρος για κάλυψη από τον ήλιο , την βροχή κτλ , ένα σκέπαστρο δηλαδή . Η τοποθέτηση αλεξικέραυνου σε κοντινό σημείο θα ήταν καλή επιλογή αν μπορείτε να το κάνετε.

Στην τελική ανάλυση , δεν είναι καλό να "παραχαϊδεύουμε" τα άλογα όταν πρόκειται για τέτοια θέματα , γιατί αυτό θα μειώσει τη άμυνα του ανοσοποιητικού του συστήματος και θα το κάνει πιο επιρρεπές σε ασθένειες .


Μαριάννα Συραγοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου